Zwerfboeken

Wat zijn zwerfboeken?

Een zwerfboek is een boek dat van plek naar plek zwerft. Meestal kunt je het herkennen een sticker op de voor of achterkant van het omslag. Iedereen die een zwerfboek vindt, mag het lezen maar niet houden! Het is de bedoeling dat je het na lezing ergens achterlaat voor een andere lezer. Een zwerfboek is dus een tijdelijk cadeautje. En wie het boek wil hebben, koopt een eigen exemplaar in de boekwinkel. Na lezing kun je het boek het beste achterlaten op een voor publiek toegankelijke plaats zoals treinstation, winkelcentrum, in de trein, in het ziekenhuis, in een zwerfboekenkast etc. zodat het snel weer door een andere lezer gevonden wordt. Baarland heeft nu ook een zwerfboekenkast en deze staat in het dorpshuis. Dus een ieder kan daar eens een kijkje gaan nemen of er iets van zijn of haar gading bij staat.

Een zwerfboekenkast moet natuurlijk wel gevuld blijven. Dat kan door er gelezen zwerfboeken die elders gevonden zijn in te plaatsen of de boeken welke uit de kast genomen zijn er weer terug in te zetten. Maar ook zullen er mensen zijn die thuis een gevulde boekenkast hebben waar boeken in staan welke niet meer gelezen worden.

Hierbij een oproep aan iedereen die een boek een tweede leven wil geven, geef ze aan ons zodat wij deze na beoordeling en bestickering in de kast kunnen plaatsen. Het gaat om normale hedendaagse boeken, romans, stripboeken of dergelijke in moderne spelling geschreven. Boeken in een vreemde taal zijn ook welkom.

Nadere informatie bij Johan Hoogvliet,T 639661

| Realisatie: iWareCMS |

Omhoog ↑